international marxist tendency nederland

Agenda

Donderdag 15 feb 2018, 19:30 - 21:30
Amsterdam: Climate Change? System change!
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinds 1995 organiseren de VN een jaarlijkse top over klimaatverandering, waarin zij de richtlijnen opstellen van wat ieder land moet doen om klimaatverandering te bestrijden. Wanneer we bedenken dat de situatie voor het klimaat op aarde ieder jaar verslechtert, is het duidelijk dat deze klimaattoppen niets uithalen.
De COP21 klimaattop in Parijs, in 2015, werd beschouwd als een grote stap vooruit, omdat China, de VS en andere grote vervuilers een akkoord tekenden en beloofden om meer aandacht te besteden aan de 'klimaatproblematiek'. Echter, direct na de verkiezing van Trump als president van de VS, besloot hij om zich terug te trekken uit het akkoord. Daarnaast was 2017 een rampjaar, het warmst gemeten jaar tot nu toe.
De VN-klimaattoppen werken dus niet, omdat zij enkel 'richtlijnen' opstellen, zonder verplichtingen die opgevolgd moeten worden. Tel daarbij op dat de transitie naar een groene productiewijze geen sprint is, maar een marathon die investeringen en een langetermijnvisie nodig heeft. Dit zijn meestal niet de prioriteiten van de grote kapitalistische landen en bedrijven.
We hebben geen woorden, maar daden nodig! Wat is de oplossing voor de klimaatcrisis? Kan er een groen kapitalisme bestaan of is er systeemverandering nodig? Discussieer mee met de International Marxist Tendency over het klimaatprobleem en de oplossingen.

Waar: Roeterseilandcampus, Gebouw B/C/D, zaal CK.02 (in de kelder). Nieuwe Achtergracht 166, Amsterdam
Wanneer: Donderdag 15 februari, 19.30 uur
Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Klik hier voor het facebook-event.

Locatie: Roeterseilandcampus, Gebouw B/C/D, zaal CK.02 (in de kelder). Nieuwe Achtergracht 166, Amsterdam