international marxist tendency nederland

Agenda

Dinsdag 17 apr 2018, 19:30 - 21:30
Amsterdam: De Oorlog in Syrië en het Koerdische Vraagstuk
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 18 maart namen het Turkse leger en zijn jihadistische bondgenoten van het Vrije Syrische Leger de controle over in de Koerdische stad Afrin in Noordoost-Syrië. Plunderingen, vernedering van de bevolking en publiekelijke onthoofdingen van twee Koerdische militieleden, waren de visitekaartjes van Erdogan en zijn vrienden.
Terwijl de Westerse media bezig waren met het veroordelen van het offensief van Assads regime tegen de Islamisten in Ghouta, de buitenwijk van Damascus, gaven zij bijna geen aandacht aan de wrede slachting van de Koerden. Imperialistische krachten in de regio, bovenal de VS en Rusland, gebruiken het nationale streven van de Koerden zolang het hun belangen dient, maar verraden hen direct wanneer het niets meer oplevert.
De International Marxist Tendency staat volledig achter de strijd van het Koerdische volk om vrij volgens hun eigen wensen te leven, in een eigen thuisland. Wij denken dat het belangrijk is om te bediscussiëren wat de oorzaken achter dit conflict zijn en wat de werkelijke rol is die gespeeld wordt door de imperialistische krachten in de regio. Doe mee met de discussie!

Zie hier het Facebook-event.

Locatie: Roeterseiland Campus, Gebouw B/C, Kamer CK02 (in de kelder). Nieuwe Achtergracht 166, Amsterdam.