international marxist tendency nederland

Agenda

Zaterdag 25 mei 2019, 10:00 - 17:00
Utrecht: Marxistische dagschool - strijd voor socialisme
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Revolutie en Marxistische Studenten Utrecht nodigen jullie graag uit voor een geweldige Marxistische dagschool! Het kapitalisme bevindt zich in een diepe crisis, met groeiende onzekerheid. Niet alleen in Europa, maar over de hele wereld.

Nederland en Engeland hebben een ding gemeen; ooit waren zij de meest politieke stabiele landen. Dat is nu voorbij. Met de chaos rond Brexit, en de groei van FvD en het falen van links in Nederland, lijkt het onduidelijk waar het allemaal heen gaat. Kom langs, en praat mee over onze scherpe Marxistische analyses, wat de perspectieven zijn, en waarom wij strijden voor een socialistische revolutie!

E-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden!
Tickets: €5 studenten en werklozen / €10 werkenden / €15 solidariteit


******************************************************************************
DAG PROGRAMMA - ZATERDAG 25 MEI

09:45 - 10:15 Aanvang
10:15 - 10:30 Introductie
10:30 - 11:15 NL na de verkiezingen: hoe verder?
11:15 - 11:30 Pauze
11:30 - 12:30 NL na de verkiezingen: hoe verder?

12:30 - 13:30 Lunch Pauze

13:30 - 14:15 Brexit en de Britse Crisis
14:15 - 14:30 Pauze
13:30 - 15:30 Brexit en de Britse Crisis
15:30 - 16:15 Slotwoord

*****************************************************************************
INTRODUCTIE LEZINGEN

** NL na de verkiezingen: hoe verder?**

De Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart leidden tot een grote schok. Het Forum voor Democratie werd de grootste partij in de Senaat. Al snel werden de vergelijkingen gemaakt met de opkomst van Pim Fortuyn in 2002, de laatste keer dat er zo'n snelle opkomst van een partij was. Het was meteen duidelijk dat dit geen gewone Provinciale Statenverkiezingen waren, en een keerpunt is voor de Nederlandse politiek. Maar behalve de groei van FvD, zien we ook de crisis van het reformisme en de neergang van linkse partijen, een economie die geen zekerheid kan bieden, ondanks de zogenaamde ‘groei’. Ziekenhuizen sluiten, lonen stagneren, en het aantal flex-contracten is groter dan ooit. De onzekerheid is groot. Waar gaat het heen met Nederland? Zowi Milanovi, lid van de redactie van Revolutie, zal een Marxistische analyse geven over de huidige Nederlandse situatie en waarom wij strijden voor het socialisme. Nederland is geen politiek afgezonderd land meer van de Europese crisis; de voedingsbodem voor een socialistische revolutie groeit sneller dan ooit.

** Brexit en de Britse Crisis **

“Across Europe, indeed across the world, there is bewilderment that a country known for stability and moderation seems intent on tearing itself apart,” schrijft Gideon Rachman in the Financial Times.
Dit is de nieuwe gewoonte van de Britse politiek. Wat ooit een van de meest stabiele landen ter wereld was, is het VK nu een van de grootste bronnen van instabiliteit voor een al fragiel kapitalistisch systeem.
De premier heeft wat tijd kunnen winnen met alweer een uitstel van de Brexit-deadline. Maar terwijl het Britse kapitalisme steeds dieper in chaos terechtkomt, zijn het de gewone arbeiders en jongeren die de prijs moeten betalen. Ben Curry, lid van de redactie van Socialist Appeal (krant van de Marxist Tendency binnen de Britse Labour Party), zal een marxistische analyse geven over de chaos van de Britse politiek, en zal uitleggen waarom de crisis die het Britse establishment kwelt, slechts het voorspel is naar de Britse revolutie.


 

Zie hier het facebook-evenement.

Locatie: Milieucentrum, Oudegracht 60, Utrecht
Aanmelding is niet verplicht, maar wel gewenst.