international marxist tendency nederland

Agenda

Donderdag 11 juli 2019, 18:30 - 20:30
Amsterdam: Fort Europa en de arbeidersbeweging
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De EU is een fort tegen buitenlanders geworden. Zowel de 'liberale' als de 'populistische' regeringen voeren maatregelen tegen migratie door. Hun meningsverschillen gaan over kleine beleidskwesties en worden opgeblazen om zichzelf bij hun aanhang populair te maken.
Tegelijkertijd zien we de criminalisering van mensen die migranten op zee helpen, zoals we zien met Sea Watch. In plaats van zich af te vragen waarom deze mensen hier in de eerste plaats zijn, worden hun redders afgebeeld als criminele smokkelaars. De VVD is de laatste partij die zich bij deze club van aanklagers voegt. De militarisering van de grenzen gaat door, terwijl geen van de grote problemen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten wordt opgelost.
Wat is de rol van de arbeidersbeweging? Er is een lange traditie van
internationale solidariteit met de strijd van migranten voor gelijke rechten (in het belang van zowel de autochtone als migrantenarbeiders), welke zich op de wortel van de problemen richt. Vandaag de dag zien we, enkele uitzonderingen daarbuiten gelaten (zoals de heldhaftige dokwerkers van Genua), een gebrek aan een onafhankelijk klassenstandpunt.
Wat is de weg vooruit?

 

Zie hier het facebook-event

Locatie: UvA Roeterseiland • gebouw B/C • kamer CK.02. Nieuwe Achtergracht 166, Amsterdam