international marxist tendency nederland

Agenda

Donderdag 12 sept 2019, 19:00 - 21:00
Amsterdam: Waarom we een revolutie nodig hebben
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vandaag de dag bevinden we ons in een van de diepste crises van het kapitalisme ooit. De 99% wordt verzocht de crisis te betalen, terwijl de 1% meer rijkdom dan ooit bij elkaar raapt. Miljoenen mensen worden door schandalen en corruptie van de traditionele politiek vervreemd. De wereld staat (letterlijk!) in brand. Met alle chaos die nu plaatsvindt, van Brexit tot aan de protesten in Hong Kong, van de demonstraties in Soedan tot aan de dreigende klimaatcrisis. En natuurlijk binnen Nederland, dat groeiende armoede kent en een groot gebrek aan een links alternatief. Het is chaos, en het lijkt onduidelijk waar het allemaal heen gaat.

In deze omstandigheden vindt er een heropleving van de ideeën van Karl Marx plaats. Zelfs economen als Nouriel Roubini en George Magnus geven toe dat Marx' analyse over de kapitalistische economie juist was. Maar in hoeverre helpen deze ideeën ons vandaag de dag? Zijn ze nog zo relevant? En hebben we inderdaad nog die revolutie nodig waar Marx en Engels 200 jaar geleden al over schreven?

Discussieer deze revolutionaire ideeën met ons, waarom wij vechten voor een socialistische revolutie, en wat studenten en werkenden kunnen doen om de samenleving ingrijpend te veranderen!

 

Zie hier het facebook-evenement.

Locatie: UvA Roeterseiland Campus, Gebouw B/C/D, Kamer CK.02. Nieuwe Achtergracht 166, Amsterdam