international marxist tendency nederland

Agenda

Zaterdag 07 dec 2019, 13:30 - 17:00
Utrecht: de Wereld in Opstand
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Een spook waart door Europa.” Met deze gevierde zinsnede riepen de auteurs van het Communistisch Manifest het begin uit van een nieuwe fase in de menselijke geschiedenis. Dat was in 1848, een jaar van revolutionair oproer in Europa. Nu waart er echter een spook, niet alleen door Europa, maar door de hele wereld. Het is het spook van de wereldrevolutie.

Wereldrevolutie is niet slechts een holle frase. Het beschrijft nauwkeurig het nieuwe stadium dat we betreden. Laten we slechts de gebeurtenissen van de afgelopen 12 maanden nemen: er braken revolutionaire oproeren uit in Frankrijk, Iran, Soedan, Algerije, Tunesië, Hongkong en Chili, en
anti-regeringsprotesten schokten Haïti, Ecuador, Irak en Libanon, waar de massa’s de straat op trokken en algemene stakingen het land verlamden. Europa en Nederland zijn ook niet immuun voor deze gebeurtenissen, en ook hier zullen we de komende periode grote bewegingen zien.

De periode die wij nu doormaken, zal gezien worden als moment van fundamentele verandering, een keerpunt in de gehele situatie. De wereldeconomie leek verder te rollen en pro-kapitalistische economen merken op dat dit in feite het langste herstel in de geschiedenis is. De gebeurtenissen versnellen nu echter in adembenemend tempo. We gaan een tijdperk in van revolutie en contrarevolutie. Dit is iets wat voor ons marxisten geen verrassing is, maar wat we konden verwachten op basis van onze methode van analyse.

Op 7 december zullen wij deze Marxistische methode inleiden, en de interessante protesten bespreken! Kom ook en discussieer mee!

-------------------------------------------------------------------------------------
PLANNING VAN DE MEETING:

13.30: Entree
13:45-14.30: Introductie wereldrevolutie
14.30-15.30: Discussie
15:30-15:40: Pauze
15.40-16:10: Rol van een revolutionaire partij
16:10-17.00: Borrelen!

 

 

Zie hier het Facebook-evenement.

Locatie: Milieucentrum, Oudegracht 60, Utrecht