international marxist tendency nederland

Agenda

Zaterdag 04 juli 2020, 10:00 - 17:00
Online dagschool: marxisme en de strijd tegen onderdrukking
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Revolutie en Vonk nodigen je graag uit voor een online marxistische dagschool via Zoom! In het licht van de enorme beweging tegen racisme en politiegeweld, zullen we een marxistische analyse op deze onderwerpen bieden. Doe mee en kom achter de antwoorden op deze kapitalistische problemen! Meld je vandaag nog aan!

Er zal ook een loterij zijn met fantastische prijzen die je niet wilt missen!*************************************************************************
De twee sessies:

MARXISME VS IDENTITEITSPOLITIEK       (10.00-13.00, inc. pauze)
Als marxisten verzetten we ons altijd tegen alle vormen van discriminatie. Maar hoe bestrijden we seksisme, discriminatie en onderdrukking? Hoe komen we van de huidige samenleving tot een samenleving waarin iedereen zich vrij kan uitdrukken? Deze vragen zullen worden besproken in de eerste sessie. Doe mee en sluit je aan bij de discussie!

WAT IS DE STAAT?        (14.00-16.30, inc. pauze)
De racistische onderdrukking van de kapitalistische staat is afgelopen periode compleet ontmaskerd. Maar kunnen we de staat hervormen om hier een eind aan te maken of moet deze worden vervangen? Welke rol speelt de politie onder het kapitalisme? En wat is de staat eigenlijk in de eerste plaats? Sluit je aan bij deze sessie om hier achter te komen en discussieer mee!

*************************************************************************

Zie hier het facebook-evenement.

Doe mee aan het evenement via deze link: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwkduCgpjwvE9cO8327VL-t2GZEM-CEtrYR

Locatie: Online (via Zoom)