international marxist tendency nederland

Agenda

Donderdag 17 sept 2020, 19:00 - 20:30
Online discussie: Black Lives Matter
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In de Verenigde Staten is de zoveelste ongewapende zwarte man recentelijk door de politie neergeschoten, dit keer in Kenosha, Wisconsin. Jacob Blake liep om zijn auto heen om aan de bestuurderskant binnen te komen, onmiddellijk gevolgd door twee agenten. Een van de politieagenten greep de achterkant van Blake's shirt en trekt hem naar achteren om te voorkomen dat hij in zijn voertuig stapt, en begint bijna onmiddellijk van dichtbij te schieten, waarbij hij zeven schoten op Blake's rug afvuurt.
Dezelfde avond braken er protesten uit in Kenosha die gepaard gingen met het hardhandig optreden van de politie. Tot voor kort was het moeilijk om zo'n sociale explosie in een klein en relatief rustig stadje voor te stellen. Maar de massale Black Lives Matter-protesten deze zomer hebben de intense woede van miljoenen mensen onthuld over de enorme ongelijkheid van de wereld waarin we leven.
In deze bijeenkomst zullen we het hebben over de enorme BLM beweging in de Verenigde Staten en haar internationale impact. Wat is er aan de hand en wat zijn de taken voor de anti-racisme beweging in Nederland? Hoe komen we van de huidige samenleving naar een samenleving waarin iedereen zich vrij kan uitdrukken en racisme en discriminatie verleden tijd zijn?
Doe mee met deze Zoom-bijeenkomst om antwoorden op deze vragen te krijgen en discussieer mee!
Registreer je via deze link.
Locatie: Online (via Zoom)