1917-2017 - 100 jaar geleden: de Oktoberrevolutie

1917-2017 - 100 jaar geleden: de Oktoberrevolutie

Verkoopprijs: € 9,00
Standaard prijs:

Printen

1917-2017 - 100 jaar geleden: de Oktoberrevolutie

De Russische Revolutie was een van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis. Gewone werkende mensen namen het heft in eigen handen en begonnen met de bouw van een sociale en humane maatschappij. Ondanks de uitzichtloosheid van de eerste imperialistische Wereldoorlog en de onmenselijk armoede en onderdrukking die de Russische arbeiders en boeren moesten trotseren, vonden zij een uitweg in de vorm van massale strijd tegen het Tsarisme en het kapitalistische systeem.

Deze ervaring, die een diepe indruk maakt, bevat vele inzichten en lessen die de leiders van de internationale arbeidersbeweging vergeten zijn, of erger nog, bewust negeren, maar de kapitalistische wereldelite is deze revolutie zelf ook niet vergeten en voert 100 jaar later nog steeds een ideologische kruistocht tegen de Oktoberrevolutie.

Dit boek is een kort werk over de geschiedenis van de Russische Revolutie en gaat daarnaast ook in op het mislukken van de Duitse Revolutie en de uiteindelijke isolatie en ontaarding van de Russische Revolutie.