international marxist tendency nederland

Donderdag 04 feb 2021, 19:00 - 20:30
Online bijeenkomst: het verleden en de toekomst van de socialistische beweging in Nederland
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Socialistische Partij (SP) is in crisis. Ze verliest leden en weet niet te profiteren van de onvrede in de samenleving. De partijleiding heeft nu interne maatregelen genomen tegen kritische leden, waarbij zij zelfs de jongerenorganisatie ROOD heeft afgestoten zolang deze daar niet in meegaat. Dit heeft intern tot veel kritiek geleid. De strijd is echter nog niet gestreden.

Wat is de toekomst van de socialistische beweging in Nederland? Kan de SP een wedergeboorte meemaken, of zal ze verder in neergang komen? Kan een nieuwe socialistische partij voor de werkende klasse haar plaats innemen?

Tegelijk is er relatief weinig kennis van de geschiedenis van de Nederlandse socialistische en arbeidersbewegingen. Wat zijn de tradities? Welke lessen kunnen we trekken uit arbeiderspartijen uit het verleden, uit onder andere de opkomst en ondergang van de PvdA en CPN?

Doe mee met deze bijeenkomst, waarbij we het verleden en heden aan elkaar zullen proberen te verbinden, om sterker de toekomst tegemoet te gaan!

De bijeenkomst vindt plaats via Zoom. Registreer je hier.

 

Locatie: Online (via Zoom)