international marxist tendency nederland

De situatie in Cuba is ernstig. Op zondag 11 juli vonden er in verschillende Cubaanse steden en plaatsen protesten plaats die in de internationale media veel aandacht hebben gekregen (hoe kan het ook anders?). Waar komen deze protesten vandaan? Wat is hun karakter? Hoe moeten we hier als revolutionairen op reageren?

Na afloop van het nucleaire incident bij de kerncentrale van Fukushima, in 2011, zijn de beschadigde reactoren hitte blijven produceren, waardoor het nodig werd om deze voortdurend te blijven koelen met water. Zo is er meer dan een miljoen ton radioactief water opgeslagen, waar elke dag nog eens 140 ton bijkomt.

castillo overwinning

De overwinning van Pedro Castillo in de Peruaanse presidentsverkiezingen is een grote politieke aardbeving, die een enorme sociale en politieke polarisatie in het Andesland weerspiegelt.

Hier volgt de verklaring van de Internationale Marxistische Tendens over het Israëlische geweld tegen de Gazastrook in de afgelopen periode. Deze werd geschreven op 14 mei. Intussen is er nu een staakt het vuren, maar niets is opgelost. Wij zeggen: stop de bombardementen, beëindig de bezetting - arbeiders en jongeren van alle landen, mobiliseer je en vecht voor een vrij Palestina als onderdeel van een socialistische federatie van het Midden-Oosten!