international marxist tendency nederland

Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaat de aanval inzetten op abortusrechten, zo blijkt uit een gelekte interne memo. Het is tijd om terug te vechten. Lees hier de verklaring van onze Amerikaanse zusterorganisatie.

macron

Zondag vond de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk plaats, die werd gewonnen door Macron. Lees hier een analyse van marxist.com die wij hebben vertaald.

chris smalls

In de vroege morgen van 1 april werd een historische overwinning van de Amerikaanse arbeidersklasse behaald. Amazon, de op een na grootste werkgever van de Verenigde Staten, eigendom van de op een na rijkste persoon, bolwerk in de strijd van de bazen tegen vakbonden, heeft een flinke knauw gekregen.

oekraïne invasie

De volgende korte, in het Nederlands vertaalde stellingen werden opgesteld door aanhangers van de IMT in Oekraïne. Ze gaan in op de oorsprong van de aanhoudende oorlog en het reactionaire effect dat deze op het land heeft gehad. Voor een internationalistische oplossing van de oorlog in Oekraïne, en van alle oorlogen! Voor socialistische revolutie! Lees hier de oorspronkelijke verklaring.