Tekening van Karl Marx, grondlegger van het Marxisme, de achtergrond is rood om socialisme en communisme te symboliseren.

Ben je een communist? Organiseer je! Sluit je aan bij REVOLUTIE en strijd mee voor het socialisme!


Wil je strijden voor revolutie? Sluit je dan aan bij de communisten en organiseer je. REVOLUTIE bouwt aan een revolutionair-marxistische organisatie in Nederland en internationaal, als onderdeel van de Internationale Marxistische Tendens (IMT).
Het kapitalisme staat aan de rand van de afgrond. Een hele generatie heeft alleen maar crisis, bezuinigingen en klimaatrampen gekend. Overal waar we kijken is er oorlog, armoede en uitbuiting. En toch zijn de rijken rijker geworden en worden ze steeds rijker.
Een groeiend aantal mensen begint terecht de conclusie te trekken dat de wortel van het probleem het kapitalisme zelf is. Steeds meer jongeren beschouwen zich anti-kapitalist of communist.

Waarom communisten het marxisme bestuderen

Het marxisme is de enige verzameling van ideeën die de crisis van het kapitalisme wetenschappelijk kan verklaren.
Communisme is namelijk niet zomaar een goed idee of een identiteit. Communisten wijden hun leven aan het veroveren van de ideeën van het marxisme, het tussenkomen in de klassenstrijd en de strijd voor revolutie.
We zijn trotse aanhangers van de ideeën van het echte marxisme, vertegenwoordigd door o.a. Marx, Engels, Lenin en Trotski.
Marxisme is 'wetenschappelijk socialisme': een manier om de wereld te begrijpen, om hem te kunnen veranderen. We beginnen met het analyseren van de reële ontwikkelingen die plaatsvinden onder het kapitalisme en de krachten die het systeem in crisis storten.

Revolutionair leiderschap

De heldere conclusie is dat we een revolutie nodig hebben. En de enige kracht die in staat is om de maatschappij te transformeren is de werkende klasse, mits ze georganiseerd en gemobiliseerd is.
De werkende klasse komt steeds meer in beweging, in Europa en over de hele wereld. In Nederland zien we na relatief rustige decennia nu een nieuwe opkomst van de strijd voor behoud van de levensstandaard. Maar om als werkende klasse te overwinnen is er een strijdend, revolutionair leiderschap nodig.
De Internationale Marxistische Tendens heeft de afgelopen periode uitstekende vooruitgang geboekt en is met sprongen vooruit gegaan. We moeten onze krachten echter nog uitbreiden, vooral ook in landen als Nederland.
De opbouw van een revolutionaire organisatie - in Nederland en internationaal - is de grote uitdaging; niet in de verre toekomst, maar nu.
We zijn vastbesloten om ons in te zetten voor deze historische taak. Daarom doen we een oproep om je bij ons aan te sluiten. De revolutie heeft je nodig! Sluit je dus vandaag nog aan bij REVOLUTIE en de Internationale Marxistische Tendens!


Sluit je aan!

Zoek op deze site

Sluit je aan!

Klik hier voor meer informatie

Op een rode achtergrond staat "ben je een communist? organiseer je!". Rechts zie je Karl Marx naar je wijzen.

Abonnement

Wil je ons steunen? Neem dan een abonnement!
Klik hier voor meer info.

Reclame voor nummer 32 van Revolutie, het blad van de Revolutionaire Communisten.. Rechts zie je het blad, met op de voorkant de naam 'Revolutie' boven, daaronder dan Lenin's citaat 'zonder revolutionaire theorie geen revolutionaire beweging' en daar weer onder een grote afbeelding van mensen die demonstreren tegen de AfD in Duitsland en tegen de genocide in Gaza. Boven die afbeelding staat in zwart: wil je de wereld veranderen?. Onder de afbeelding staat in rood: Sluit je aan bij de communisten!. Links staan enkele artikeltitels als highlights van het blad, Redactioneel: geen geld voor imperialistische bewapening!, Hoe kunnen we de Palestijnse strijd steunen?, De vroege jaren van de CPH, Boerenopstand in Europa: een bittere oogst voor de heersende klasse, en Mythen van het communisme: communisme kan nooit werken omdat mensen lui zijn

Doneer aan Revolutie

Nieuwsbrief

Schrijf je in!
Gebruiksvoorwaarden