Zaterdag 26 mrt 2022, 13:30
Utrecht: Boekpresentatie Marx' Kapitaal - een leesgids
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Met de groeiende populariteit van de ideeën van Karl Marx, komt er ook hernieuwde interesse in zijn economische theorieën. Deze zijn het best uitgewerkt in zijn grootste werk, Het Kapitaal.
 
Het Kapitaal is echter niet het gemakkelijkste boek om te lezen. Om de geïnteresseerde student of werker te helpen om de ideeën van het Kapitaal te begrijpen, heeft REVOLUTIE nu “Marx’ Kapitaal: een leesgids” gepubliceerd. Dit is een Nederlandse vertaling van “Understanding Marx’ Capital: a reading guide”, van de Britse marxisten Rob Sewell en Adam Booth.
 
Deze leesgids is natuurlijk geen vervanging voor het origineel, maar kan zeker als hulpmiddel of ‘voorgerecht’ gebruikt worden. Het behandelt de verschillende hoofdstukken van Het Kapitaal: Boek 1, met originele citaten maar ook moderne voorbeelden. Op deze manier hopen we de revolutionaire economische theorieën van Marx beschikbaar te maken aan een nieuwe generatie werkers en jongeren.
 
Op 26 maart presenteren wij dit boek in Utrecht. Eén van de vertalers van het boek zal een inleiding houden over de relevantie van Marx' Kapitaal in 2022, waarna er tijd zal zijn voor discussie. Achteraf is er de mogelijkheid tot een hapje en een drankje.
 
Leden en niet-leden zijn allemaal welkom!
 
 
Locatie: Milieucentrum, Oudegracht 60, Utrecht

Nieuwsbrief

Schrijf je in!
Gebruiksvoorwaarden