Afbeelding: In Defence of Marxism
IMU 2022

Schrijf je in voor de International Marxist University (23-26 juli)

International Marxist University 2022 is een evenement georganiseerd door de Internationale Marxistische Tendens; vier dagen van online-discussies gewijd aan de basisprincipes van het marxisme, van 23 tot 26 juli.

De wereld verkeert in een diepe crisis. Oorlog, ongelijkheid, ellende en pandemieën zijn de nieuwe norm van het leven onder het kapitalisme. Maar de heersende klasse, de politici en hun ideologen aan de universiteiten zijn niet in staat gebleken de schijnbaar chaotische wereld waarin we leven te begrijpen, laat staan ​​te verbeteren. Temidden van al deze onzekerheid onderscheidt het marxisme zich, omdat het de enige methode is die betekenis kan geven aan dit tumult en een praktische basis kan bieden voor de strijd voor onze toekomst.

Dit is de reden waarom de Internationale Marxistische Universiteit 2022 zich zal concentreren op de drie bestanddelen van het marxisme: de revolutionaire filosofie van het dialectisch materialisme, de briljante economische bijdragen van Marx over de tegenstellingen van het kapitalisme, en de marxistische opvatting van de geschiedenis, het historisch materialisme. Er is geen beter tegengif voor de verwarring in de wereld van vandaag dan het bestuderen van deze fundamentele ideeën en te leren ze te verdedigen tegen de aanvallen van de verdedigers van het kapitalisme.

Alle presentaties en discussies worden in meerdere talen vertaald om maximale internationale deelname mogelijk te maken. Vind het volledige discussieprogramma hier terug

Schrijf je in via het online-formulier in de link.

Als je nog vragen hebt over dit evenement, aarzel dan niet om ons te contacteren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Revolutie organiseert op Dag 1 en Dag 4 twee watch parties, waar we samen de sessies gaan bekijken. Zie de site-agenda in de rechterkolom (of onderaan op de mobiele site). Leden en niet-leden zijn allemaal welkom!

  


Zoek op deze site

Sluit je aan!

Klik hier voor meer informatie

Op een rode achtergrond staat "ben je een communist? organiseer je!". Rechts zie je Karl Marx naar je wijzen.

Abonnement

Wil je ons steunen? Neem dan een abonnement!
Klik hier voor meer info.

Reclame voor nummer 32 van Revolutie, het blad van de Revolutionaire Communisten.. Rechts zie je het blad, met op de voorkant de naam 'Revolutie' boven, daaronder dan Lenin's citaat 'zonder revolutionaire theorie geen revolutionaire beweging' en daar weer onder een grote afbeelding van mensen die demonstreren tegen de AfD in Duitsland en tegen de genocide in Gaza. Boven die afbeelding staat in zwart: wil je de wereld veranderen?. Onder de afbeelding staat in rood: Sluit je aan bij de communisten!. Links staan enkele artikeltitels als highlights van het blad, Redactioneel: geen geld voor imperialistische bewapening!, Hoe kunnen we de Palestijnse strijd steunen?, De vroege jaren van de CPH, Boerenopstand in Europa: een bittere oogst voor de heersende klasse, en Mythen van het communisme: communisme kan nooit werken omdat mensen lui zijn

Doneer aan Revolutie

Nieuwsbrief

Schrijf je in!
Gebruiksvoorwaarden