Afbeelding: In Defence of Marxism
IMU 2022

Schrijf je in voor de International Marxist University (23-26 juli)

International Marxist University 2022 is een evenement georganiseerd door de Internationale Marxistische Tendens; vier dagen van online-discussies gewijd aan de basisprincipes van het marxisme, van 23 tot 26 juli.

De wereld verkeert in een diepe crisis. Oorlog, ongelijkheid, ellende en pandemieën zijn de nieuwe norm van het leven onder het kapitalisme. Maar de heersende klasse, de politici en hun ideologen aan de universiteiten zijn niet in staat gebleken de schijnbaar chaotische wereld waarin we leven te begrijpen, laat staan ​​te verbeteren. Temidden van al deze onzekerheid onderscheidt het marxisme zich, omdat het de enige methode is die betekenis kan geven aan dit tumult en een praktische basis kan bieden voor de strijd voor onze toekomst.

Dit is de reden waarom de Internationale Marxistische Universiteit 2022 zich zal concentreren op de drie bestanddelen van het marxisme: de revolutionaire filosofie van het dialectisch materialisme, de briljante economische bijdragen van Marx over de tegenstellingen van het kapitalisme, en de marxistische opvatting van de geschiedenis, het historisch materialisme. Er is geen beter tegengif voor de verwarring in de wereld van vandaag dan het bestuderen van deze fundamentele ideeën en te leren ze te verdedigen tegen de aanvallen van de verdedigers van het kapitalisme.

Alle presentaties en discussies worden in meerdere talen vertaald om maximale internationale deelname mogelijk te maken. Vind het volledige discussieprogramma hier terug

Schrijf je in via het online-formulier in de link.

Als je nog vragen hebt over dit evenement, aarzel dan niet om ons te contacteren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Revolutie organiseert op Dag 1 en Dag 4 twee watch parties, waar we samen de sessies gaan bekijken. Zie de site-agenda in de rechterkolom (of onderaan op de mobiele site). Leden en niet-leden zijn allemaal welkom!

  


Zoek op deze site

Abonnement

Neem een abonnement op Revolutie! Klik hier voor meer info.

Doneer aan Revolutie

Sluit je aan

Nieuwsbrief

Schrijf je in!
Gebruiksvoorwaarden