IMT-verklaring over de moord op Mashal Khan

IMT-verklaring over de moord op Mashal Khan

Verklaring van onze internationale organisatie IMT over de moord op Mashal Khan, een linkse studentenactivist in Pakistan. Hij werd door fundamentalistische studenten beticht van 'blasfemie' (godslastering) en in een gecoördineerde actie vermoord. In de Nederlandse media kwam het item kort aan bod, zonder verdere analyse over de achtergrond van de student. De Pakistaanse zusterorganisatie van Vonk is actief in de jongerenbeweging die opkwam na zijn moord.

De wrede lynchpartij op Mashal Khan, een 23-jarige student journalistiek op de Abdul Wali Khan Universiteit, door een fundamentalistische meute, is een nieuw schokkend voorbeeld van het terreurbewind tegen linkse en progressieve krachten in Pakistan. Zelfs gemeten langs de lat van het barbaarse fundamentalistische geweld, werd deze moord gekenmerkt door haar extreme wreedheid. Nadat hij uit zijn hostelkamer gesleurd werd, werd Mashal Khan in elkaar geslagen met houten planken voordat hij doodgeschoten werd. Niet tevreden met deze slachting, gingen deze laffe moordenaars verder met het schofferen en vernederen van zijn dode lichaam.

De imperialistische hypocrieten en de Westerse 'liberale' media die altijd snel ter plekke zijn om werkelijke of denkbeeldige misdaden in Syrië te veroordelen, blijven stil over de misdaden die dagelijks gepleegd worden door hun bondgenoten en stromannen in Pakistan. Misdaden zoals de moord op Mashal Khan zijn niet eens een kleine voetnoot waard in de pers van 'democratisch' Groot-Brittannië of de VS.

Deze walgelijke misdaad heeft echter woede en verontwaardiging opgewekt bij studenten en arbeiders in heel Pakistan. Er zijn protesten gehouden op vele campussen en universiteiten over het hele land. Studenten eisen een einde aan het door de staat gesteunde terrorisme. Ze roepen op tot de doodstraf voor de bloeddorstige moordenaars van Mashal Khan.

Iedereen weet echter dat er geen gerechtigheid verwacht kan worden van de verrotte, corrupte en reactionaire Pakistaanse staat. Het is een open geheim dat de staat zelf medeplichtig is aan deze moorddadige aanvallen. De fundamentalistische organisaties die constant ongestraft bloedige gruweldaden ondergaan, worden op actieve wijze door de staat ondersteund, aangemoedigd en gefinancierd. De staat zelf is de grootste terrorist van allen. Zonder zijn steun zouden de fundamentalistische bendes zeer snel ineenstorten.

De Progressive Youth Alliance (PYA) speelt een actieve rol in de solidariteitscampagne met Mashal Khan en zijn familie. We betuigen volledige steun en solidariteit met onze kameraden van de PYA. De IMT staat voor honderd procent achter haar standpunt dat de enige uitweg voor de jeugd, een strijd is tegen de staat en de imperialistische machten die de krachten van het islamitisch fundamentalisme in Pakistan en de gehele regio financieren en ondersteunen.

Het probleem gaat veel verder dan het vraagstuk van onderwijs voor de jeugd. Om een eind te maken aan de problemen met onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting, werkloosheid en aan alle andere kwaden in Pakistan, is het noodzakelijk om een grote bezem te pakken en de samenleving schoon te vegen van alle opgehoopte drek van het kapitalisme, feodalisme en imperialisme.

Laten we de protestcampagne tegen de wrede moord op onze broeder Mashal Khan voortzetten en versterken! Laten we deze verspreiden naar iedere campus, fabriek en dorp in Pakistan! Dat deze zich verder ontwikkelt tot een massale strijd, niet enkel om de moordenaars te straffen, maar om degenen die achter hen staan en zich verschuilen achter officiële titels en posities, te ontmaskeren en straffen.

Om een ziekte te genezen is het noodzakelijk om niet de zichtbare symptomen te behandelen, maar de onderliggende oorzaken. Dat betekent: het omverwerpen van een seniel socio-economisch systeem dat de vruchtbare grond is waar de kwaden van het terrorisme, fundamentalisme, sektarisch bloedvergieten, moord en verminking op kunnen bloeien en groeien als giftig onkruid.

Mashal Khan was de beste vertegenwoordiger van de meest geavanceerde en progressieve jongeren van Pakistan. Dat is de reden dat hij vermoord werd. In zijn hostelkamer werden muurportretten gevonden van Karl Marx en Che Guevara. Tussen de slogans die op de muur van zijn kamer geschreven waren, stond: "Arbeiders aller landen, verenigt u!"

Kameraden! De arbeiders en jongeren van de hele wereld zijn verenigd in hun veroordeling van deze lafhartige daad. We eren de nalatenschap van een dappere vechter die niet bang was om te sterven voor de zaak van gerechtigheid. Zijn dood moet dienen als een oproep tot mobilisatie voor allen die de zaak liefhebben waar hij zijn leven voor gaf. Laat onze strijdkreet zijn:

 

Wreek de moord op Mashal Khan!

Versterk de protesten!

Weg met dit systeem gebaseerd op corruptie, onderdrukking en geweld tegen de bevolking!

Weg met kapitalisme, grootgrondbezit en imperialisme!

 


Zoek op deze site

Agenda

Geen evenementen

Manifest van de RCI

Op een rode achtergrond staat "ben je een communist? organiseer je!". Rechts zie je Karl Marx naar je wijzen.

Sluit je aan!

Klik hier voor meer informatie

Op een rode achtergrond staat "ben je een communist? organiseer je!". Rechts zie je Karl Marx naar je wijzen.

Abonnement

Wil je ons steunen? Neem dan een abonnement!
Klik hier voor meer info.

Reclame voor nummer 33 van Revolutie, het blad van de Revolutionaire Communisten.. Rechts zie je het blad, met op de voorkant de naam 'Revolutie' boven, daaronder dan Lenin's citaat 'zonder revolutionaire theorie geen revolutionaire beweging' en daar weer onder een grote afbeelding van iemand die een bord vasthoudt met "Weg met de PVV." Daarnaast staat in grote letters, ''kapitalisme is een doodlopende weg", daaronder staat dan weer "sluit je aan bij de communisten!" genocide in Gaza. Boven die afbeelding staat in zwart: wil je de wereld veranderen?. Onder de afbeelding staat in rood: Sluit je aan bij de communisten!. Links staan enkele artikeltitels als highlights van het blad,redactioneel: de clowns nemen het circus over, de revolutionaire communistische internationale is gearriveerd,  Kenia: de revolutie van de jeugd doet het land op zijn grondvesten schudden en mythen van het communisme: lenin was een dictator

Doneer aan Revolutie

Nieuwsbrief

Schrijf je in!
Gebruiksvoorwaarden