Griekse fascisten vermoorden antifascistische rapper

In Griekenland werd de 34-jarige antifascistische rapper, Pavlos Fyssas, dood gestoken door een lid van de fascistische organisatie Gouden Dageraad. Deze laffe daad volgde op een reeks gewelddadige aanvallen die de leden van Gouden Dageraad de afgelopen dagen tegen politieke rivalen en communistische activisten organiseerden. Naar aanleiding daarvan publiceren we hier een oproep van de Communistische Tendens van SYRIZA.

In Griekenland werd de 34-jarige antifascistische rapper, Pavlos Fyssas, dood gestoken door een lid van de fascistische organisatie Gouden Dageraad. Deze laffe daad volgde op een reeks gewelddadige aanvallen die de leden van Gouden Dageraad de afgelopen dagen tegen politieke rivalen en communistische activisten organiseerden. Naar aanleiding daarvan publiceren we hier een oproep van de Communistische Tendens van SYRIZA.

Verenig de antifascistische groepen overal - Een centraal verenigde antifascistische militie nu!

De fascisten hebben een linkse activist vermoord. Woorden van woede en verontwaardiging schieten te kort. Nu is het tijd voor massale antifascistische actie. Iedereen moet vandaag om 17:30 uur naar de antifascistische bijeenkomst op het Amfiali Plein komen. We moeten overal antifascistische zelfverdedigingsgroepen oprichten - een centraal verenigde antifascistische militie. Lees de onderstaande verklaring van de Communistische Tendens van Syriza .

De moord op de 34-jarige antifascist Pavlos Fyssas, door een lid van de neonazistische Gouden Dageraad, gisteravond in Amfiali, is een gruwelijke politieke misdaad. Tevens is het een alarmsignaal om de arbeidersbeweging en de linkerzijde te mobiliseren. Na de gewelddadige aanval op communistische militanten in Perama bewijst de moord op deze antifascistische activist dat Gouden Dageraad een meedogenloze bende fascistische moordenaars in dienst van het grootkapitaal is. Ze zijn er niet enkel op uit militanten van de arbeidersbeweging en de linkerzijde te terroriseren, maar ook om fysiek te elimineren.

Geconfronteerd met de escalatie van de moorddadige activiteiten van de fascisten is er maar een weg vooruit: massale, verenigde, georganiseerde en doeltreffende antifascistische actie. Alle organisaties en activisten van de arbeidersbeweging en de linkerzijde zijn nu een doelwit. De beweging en al haar militanten beschermen tegen dit meedogenloze fascistische geweld is nu voor alle vakbonden en arbeiderspartijen, alle organisaties en tendensen van de linkerzijde, de meest dringende taak.

We moeten geen illusies zaaien in verband met de rol van de burgerlijke staat, de "veiligheidstroepen" en de "rechtshandhaving". Historisch gezien - en zeker in het geval van Gouden Dageraad – is het duidelijk geworden dat de politie de fascisten niet vervolgt, maar hen in plaats daarvan financiert, organiseert en wapens levert om hen te beschermen. De activisten en de arbeidersbeweging beschermen tegen dit moorddadige fascistische geweld kan alleen door de beweging zelf, vertrouwend op eigen krachten, gedaan worden.

Illusies in de democratie en het inroepen van de staatsinstellingen, die de façade vormen van het georganiseerde en reactionaire geweld van de heersende klasse, desoriënteren de beweging en geven de fascisten meer zelfvertrouwen. Nu is het tijd om te handelen en om deze actie doeltreffend te maken is coördinatie en eenheid van alle arbeiders en linkse organisaties vereist.

Om een beslissend en doeltreffend antwoord op dit moorddadig fascistisch geweld te organiseren stelt de Communistische Tendens van SYRIZA het volgende voor:

  • Een verenigd front van de vakbonden - SYRIZA - KKE en andere linkse, antifascistische organisaties met een concreet programma van massa-actie, voor de antifascistische zelfverdediging en de bestrijding van fascistisch geweld.

 

  •     Oprichting van antifascistische verdedigingsgroepen in de wijken, werkplaatsen en onderwijsinstellingen door alle organisaties van de arbeidersbeweging, de jeugd en de linkerzijde.

 

  •     Oprichting van een centrale antifascistische militie bestaande uit leden van de antifascistische verdedigingsgroepen, met als taak het nationaal bewaken en verdedigen van mobilisaties van de arbeidersbeweging en de jeugd tegen de aanvallen van de fascisten en officiële staatsrepressie.


Communistische Tendens van SYRIZA - 2013/09/18

 


Zoek op deze site

Abonnement

Neem een abonnement op Revolutie! Klik hier voor meer info.

Doneer aan Revolutie

Sluit je aan

Nieuwsbrief

Schrijf je in!
Gebruiksvoorwaarden