Zondag 03 dec 2023, 13:00 - 17:30
Amsterdam: Revolutie dagschool - de school van het communisme
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Revolutie organiseert een nieuwe dagschool in Amsterdam: De school van het communisme! We hebben twee sessies met theoretische inleidingen, gevolgd door discussie.

 

Sessie 1: Intifada tot de overwinning - een communistische oplossing voor Palestina

Met de Israëlische aanval op Gaza is de Palestina-kwestie weer helemaal in het middelpunt van de belangstelling. In deze sessie kijken we op een historisch materialistische wijze naar de geschiedenis van Israël-Palestina, om te zien wat de oplossing van de communisten voor Palestina is.

Welke verschillende tactieken zijn er gebruikt en wat was het effect? Wat is de weg vooruit? Wat zijn de taken van de communisten in Palestina en in landen zoals Nederland?

 

Sessie 2: Hoe kunnen we communisme bereiken?

Een groeiend aantal jongeren wereldwijd beschouwt zichzelf als een communist. Het kapitalisme heeft gefaald om oplossingen te bieden voor de problemen van dit tijdperk, dat is duidelijk.

Communisme is dan ook het enige alternatief. Echter, hoe bereiken we dat? Welke lessen kunnen we trekken uit eerdere pogingen in de strijd voor een communistisch alternatief?

Wat is de taak voor communisten in 2023?

 

Kom naar onze dagschool en doe mee met de discussies!

 

Locatie: Cinetol, Tolstraat 182, Amsterdam

Zoek op deze site

Dagschool van 25 mei

Kom naar de dagschool van 25 mei! Klik hieronder voor meer informatie.

Op een rode achtergrond staat "ben je een communist? organiseer je!". Rechts zie je Karl Marx naar je wijzen.

Sluit je aan!

Klik hier voor meer informatie

Op een rode achtergrond staat "ben je een communist? organiseer je!". Rechts zie je Karl Marx naar je wijzen.

Abonnement

Wil je ons steunen? Neem dan een abonnement!
Klik hier voor meer info.

Reclame voor nummer 32 van Revolutie, het blad van de Revolutionaire Communisten.. Rechts zie je het blad, met op de voorkant de naam 'Revolutie' boven, daaronder dan Lenin's citaat 'zonder revolutionaire theorie geen revolutionaire beweging' en daar weer onder een grote afbeelding van mensen die demonstreren tegen de AfD in Duitsland en tegen de genocide in Gaza. Boven die afbeelding staat in zwart: wil je de wereld veranderen?. Onder de afbeelding staat in rood: Sluit je aan bij de communisten!. Links staan enkele artikeltitels als highlights van het blad, Redactioneel: geen geld voor imperialistische bewapening!, Hoe kunnen we de Palestijnse strijd steunen?, De vroege jaren van de CPH, Boerenopstand in Europa: een bittere oogst voor de heersende klasse, en Mythen van het communisme: communisme kan nooit werken omdat mensen lui zijn

Doneer aan Revolutie

Nieuw boek

Nieuwsbrief

Schrijf je in!
Gebruiksvoorwaarden