REVOLUTIE heeft, samen met haar Belgische zusterorganisatie VONK, een nieuw boek uitgebracht: Marx' Kapitaal - een leesgids. In dit boek wordt het magnum opus van Karl Marx, Kapitaal Boek 1, hoofdstuk voor hoofdstuk behandeld aan de hand van een marxistische analyse met moderne voorbeelden. Bestel het nu!

 
We leven in een tijd waarin het verzet tegen het kapitalisme groeit, vooral onder jongeren. Steeds meer mensen zien in dat de kapitalistische productiewijze verantwoordelijk is voor economische crises, uitbuiting, slechtere arbeidsvoorwaarden, sociale afbraak, de gezondheidscrisis, discriminatie, klimaatverandering en de aantasting van het milieu. Er is dan ook vraag naar een alternatieve economie en samenleving.
Om de economie grondig te kunnen veranderen, is het echter eerst nodig om deze te begrijpen. De meest diepgaande analyse van de kapitalistische productiewijze kwam van Karl Marx, die in 1867 het eerste deel van zijn grootste werk, Het Kapitaal, uitbracht. Hierin analyseert hij de tegenstrijdigheden binnen de kapitalistische economie als geheel, in haar proces van ontwikkeling en onvermijdelijke crises.

Het Kapitaal is niet het gemakkelijkste boek om te lezen. Daarom publiceren wij nu “Marx’ Kapitaal: een leesgids”, een Nederlandse vertaling van “Understanding Marx’ Capital: a reading guide” van de Britse marxisten Rob Sewell en Adam Booth. Deze leesgids is natuurlijk geen vervanging voor het origineel, maar kan zeker als hulpmiddel of ‘voorgerecht’ gebruikt worden. Het behandelt de verschillende hoofdstukken van Het Kapitaal: Boek 1, met originele citaten maar ook moderne voorbeelden.

Op deze manier hopen we de revolutionaire economische theorieën van Marx beschikbaar te maken aan een nieuwe generatie werkers en jongeren.


Het boek kost €15, excl. €4 verzendkosten.
Stuur een email naar info@marxisten.nl om het boek te bestellen.Op 26 februari houden we een presentatie over dit nieuwe boek in Utrecht, om 13.30 in het Milieucentrum. Klik hier voor meer informatie.