Zaterdag 25 mei 2024, 13:00
Amsterdam: Dagschool Revolutionair Communisme
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In 1938 stelde de grote Russische revolutionair Leon Trotski dat "de historische crisis van de mensheid is terug te voeren tot de crisis van het revolutionaire leiderschap." Deze woorden zijn vandaag de dag nog even waar en relevant als de dag waarop ze werden geschreven.

Terwijl het kapitalistische systeem wereldwijd in een slop is beland, met economische stagnatie, protectionisme, groeiende ongelijkheid en alle problemen die klimaatverandering veroorzaakt, bieden de leiders van de arbeidersbeweging geen uitleg.

 

Intussen zien we wereldwijd wel een heropleving van interesse in de ideeën van het communisme, vooral onder jongeren.

In juni wordt er een nieuwe internationale organisatie opgericht, de Revolutionaire Communistische Internationale (RCI), met als doel deze mensen te verzamelen rondom een duidelijk revolutionair communistisch vaandel. Lees hier het manifest.

 

Als een voorbespreking voor de oprichting, organiseert Revolutie een dagschool over het manifest en de staat van de internationale communistische beweging.

We bespreken de geschiedenis van het arbeidersinternationalisme, de lessen van de geschiedenis en de taken van het heden.

 

 

- Inloop is om 13:00, in de zaal genaamd "Etage"

- Na afloop hebben we een kleine borrel bij de Tolbar

 

Inschrijven is niet verplicht, maar wel gewenst voor de organisatie. Dat kan via dit formulier.

 

Locatie: Cinetol, Tolstraat 182, Amsterdam
De zaal waar we de bijeenkomst houden heet "Etage"

Zoek op deze site

Dagschool van 25 mei

Kom naar de dagschool van 25 mei! Klik hieronder voor meer informatie.

Op een rode achtergrond staat "ben je een communist? organiseer je!". Rechts zie je Karl Marx naar je wijzen.

Sluit je aan!

Klik hier voor meer informatie

Op een rode achtergrond staat "ben je een communist? organiseer je!". Rechts zie je Karl Marx naar je wijzen.

Abonnement

Wil je ons steunen? Neem dan een abonnement!
Klik hier voor meer info.

Reclame voor nummer 32 van Revolutie, het blad van de Revolutionaire Communisten.. Rechts zie je het blad, met op de voorkant de naam 'Revolutie' boven, daaronder dan Lenin's citaat 'zonder revolutionaire theorie geen revolutionaire beweging' en daar weer onder een grote afbeelding van mensen die demonstreren tegen de AfD in Duitsland en tegen de genocide in Gaza. Boven die afbeelding staat in zwart: wil je de wereld veranderen?. Onder de afbeelding staat in rood: Sluit je aan bij de communisten!. Links staan enkele artikeltitels als highlights van het blad, Redactioneel: geen geld voor imperialistische bewapening!, Hoe kunnen we de Palestijnse strijd steunen?, De vroege jaren van de CPH, Boerenopstand in Europa: een bittere oogst voor de heersende klasse, en Mythen van het communisme: communisme kan nooit werken omdat mensen lui zijn

Doneer aan Revolutie

Nieuw boek

Nieuwsbrief

Schrijf je in!
Gebruiksvoorwaarden