Van Maandag 10 juni 2024
Tot Zaterdag 15 juni 2024
World School of Communism
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van 10 tot 15 juni houdt de Internationale Marxistische Tendens een Wereldschool van het Communisme in Italië. Honderden activisten van over de hele wereld zullen samenkomen om te leren over marxistische ideeën.

 
Op het programma staan een twintigtal sessies over thema's zoals dialectisch materialisme, de geschiedenis van de bolsjewistische partij, de oprichting van de Derde Internationale, historisch materialisme, de economische theorie van Marx, de economische theorie van Marx, de nationale kwestie, enz.
 
Het evenement wordt live uitgezonden en is online te volgen.
Om meer te weten te komen over de watch parties die in Nederland georganiseerd worden, neem contact met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en houd site-agenda in de gaten.
 
Deze School zal ook in het teken staan van een belangrijke gebeurtenis: de omvorming van de IMT in de Revolutionair Communistische Internationale (RCI). Dit is niet alleen een naamsverandering. Het markeert een belangrijke fase in de geschiedenis van onze snel groeiende internationale.

De IMT trekt duizenden jongeren en arbeiders aan die, onder de impact van de crisis van het kapitalisme, willen strijden voor het communisme. Ter gelegenheid hiervan publiceerden we een Manifest van de Revolutionaire Communistische Internationale. Dit is het oprichtingsdocument van de RCI. Het zet de fundamentele ideeën en het programma uiteen. Het maakt luid en duidelijk aanspraak op de ideeën van Marx, Engels, Lenin en Trotski. Vandaag de dag, net als in het verleden, kan alleen een socialistische wereldrevolutie de mensheid uit de impasse halen waarin het kapitalisme haar heeft gestort. Schrijf je hier in voor de Wereldschool: schoolofcommunism.com

 

Locatie:

Zoek op deze site

Dagschool van 25 mei

Kom naar de dagschool van 25 mei! Klik hieronder voor meer informatie.

Op een rode achtergrond staat "ben je een communist? organiseer je!". Rechts zie je Karl Marx naar je wijzen.

Sluit je aan!

Klik hier voor meer informatie

Op een rode achtergrond staat "ben je een communist? organiseer je!". Rechts zie je Karl Marx naar je wijzen.

Abonnement

Wil je ons steunen? Neem dan een abonnement!
Klik hier voor meer info.

Reclame voor nummer 32 van Revolutie, het blad van de Revolutionaire Communisten.. Rechts zie je het blad, met op de voorkant de naam 'Revolutie' boven, daaronder dan Lenin's citaat 'zonder revolutionaire theorie geen revolutionaire beweging' en daar weer onder een grote afbeelding van mensen die demonstreren tegen de AfD in Duitsland en tegen de genocide in Gaza. Boven die afbeelding staat in zwart: wil je de wereld veranderen?. Onder de afbeelding staat in rood: Sluit je aan bij de communisten!. Links staan enkele artikeltitels als highlights van het blad, Redactioneel: geen geld voor imperialistische bewapening!, Hoe kunnen we de Palestijnse strijd steunen?, De vroege jaren van de CPH, Boerenopstand in Europa: een bittere oogst voor de heersende klasse, en Mythen van het communisme: communisme kan nooit werken omdat mensen lui zijn

Doneer aan Revolutie

Nieuw boek

Nieuwsbrief

Schrijf je in!
Gebruiksvoorwaarden